Kenkäverolle Vuoden matkailuteko -palkinto 2022

Mikkelin seudun matkailupalvelut myönsi vuosittaiset matkailun kehittämispalkintonsa.  Vuoden 2022 Matkailuteko-palkinnon sai Kenkävero, jonka liiketoiminnasta vastaa Taito Itä-Suomi ry.

Kenkävero vastannut ajan haasteisiin ja kysyntään.
Kenkäveron vanha pappila sijaitsee Mikkelin keskustan tuntumassa, 5-tien varrella. Pappila otettiin matkailukäyttöön vuonna 1991, ja nykyisin tiloissa toimii ravintola ja kahvila. Rakennuksen takaa löytyy perinteikäs puutarha ja pihapiiristä muun muassa leipomo ja käsityömyymälä.

Palkintoperusteluiden mukaan Kenkäveron toimintaa ja palveluja on kehitetty kulttuurihistoriallisesti arvokasta miljöötä kunnioittaen, mutta ajan haasteisiin ja kysyntään vastaten.

– Intohimo kauneuteen, laatuun ja kestävällä tavalla tuotettuihin palveluihin sekä käsin tehtyihin tuotteisiin saa asiakkaat palaamaan Kenkäveroon yhä uudelleen. Suomen kaunein pappilamiljöö on saanut upean uuden elämän, josta koko Mikkelin seutu voi olla ylpeä, sanoo Maisa Häkkinen.

Häkkinen on Mikkelin seudun matkailupalvelut ry:n toimitusjohtaja ja Miksei Mikkelin matkailujohtaja.

Samassa tilaisuudessa Puumalan vapaa-ajan asukas Ilkka Juva palkittiin matkailun edistämispalkinnolla. 
Ilkka Juvan rakkaus Saimaata ja Mikkelin seutua kohtaan on tarkoittanut väsymätöntä edunvalvontaa valtakunnan ylimmillä tasoilla, aktiivista osallistumista ja osaamisen jakamista seudun matkailun ja vapaa-ajan kehittämiseen, Maisa Häkkinen perustelee palkintoa.