Joulupukin piilopirtti

Tiesitkö, missä Joulupukki viettää lomaansa? No piilopirtillään Kenkäveron puutarhassa!

Joulupukki viettää kesälomansa Kenkäveron puutarhassa sijaitsevasta vanhassa saunasta korjatussa piilopirtissään. Kesällä hän ei kiirehdi niin kuin joulun aikaan. Piilopirtillä hän hoitaa puutarhaa, käy kalastamassa, syö hyvää ruokaa (välillä liikaakin) ja istuskelee pappilan puutarhassa jutustelemassa tonttujen ja puutarhassa tapaamiensa vierailijoiden kanssa. Onpa joku nähnyt pukin Tornimäellä laskettelemassakin, mikä on sikäli outoa että kesällä ei ole lunta.

Koska pukki ei tee kesällä lainkaan töitä, hän tarvitsee apulaisia. Siksi pukin piilopirtissä ja sen ympäristössä asuu huoltotonttuja. Nämä ovat samoja tonttuja, joiden kanssa joulupukki tapaa jutustella istuskellessaan puutarhassa. Huoltotontut pitävät joulupukin piilopirttiä kunnossa ja tekevät muitakin arkisia askareita, jotta pukki voi rauhassa lomailla. Tontut ovat ujoja. Niitä ei ole helppo nähdä, mutta kyllä niitä täällä joka paikassa on. Jos katsoo oikein tarkkaan, voi nähdä siellä täällä merkkejä niistä.

Joulupukin piilopirttiin pääset kurkistamaan kesäsesongin aikaan päivittäin Kenkäveron aukioloaikojen puitteissa, muina aikoina tilauksesta.