Kenkäveron puutarha

Kenkävero on tunnettu keskikesällä hehkuvissa väreissä kukkivista upeista pioneistaan. Puutarhassa kasvaa myös runsaasti erilaisia perinteisiä perennoja sekä yrtti-, rohdos- ja hyötykasveja. Tunnetko jo punaluppion, sinipiikkiputken tai koiruohon? Näihin ja satoihin muihin kasveihin pääset tutustumaan Kenkäveron puutarhassa. Kaikkiaan yli 100 pionia ja satoja erilaista kasvia levittävät Saimaan rannassa rehevällä maaperällä sijaitsevaan Kenkäveron puutarhaan tuoksua ja väriä varhaisesta keväästä syysmyöhään.

”Sydämelliset kiitokseni ystävällisyydestänne välittäen se myös Pikku-Marjatalle. Viehättävissä koreissaan olivat marjanne herkullisia katsella ja pöytäseurani kanssa niitä nauttiessamme erinomaisen maukkaita”. Näin kauniisti kirjoitti kiitokset pikkutytön poimimista Kenkäveron vadelmista itse Sotamarsalkka Mannerheim 12.8.1942.

Mannerheimin jalanjäljissä puutarhassa pääset vielä tänäkin päivänä satojen perennojen, kesäkukkien ja yrttien ihastelun ohessa maistelemaan erilaisia herkkumarjoja, ainakin jos puutarhurin silmä välttää. Mannerheiminkin jo makoisiksi toteamien vadelmien ohella puutarhassa kasvaa niin ahomansikkaa, tyrniä, pensasmustikkaa kuin herukoitakin, omenia ja päärynää unohtamatta. Mikäli satoa saadaan kerättäväksi asti, pääset näistä puutarhan antimista nauttimaan myös Kenkäveron ravintolassa.

Puutarhaan on vapaa pääsy

Puutarhaan pääset tutustumaan milloin vain, oman aikataulusi mukaan. Ota siis hetki omaa aikaa ja istahda omenapuun siimekseen. Tutustu puutarhan kasvivalikoimaan, nauti kaikessa rauhassa puutarhan tuoksuista ja väreistä, ihastele kasveja ja rapsuttele eläimiä. Koe kesä kaikilla aisteillasi. Ja eipä tiedä, vaikka bongaisit kesälomiaan viettävän joulupukinkin puutarhassa ja saisit hänestä juttukaverin, sillä Joulupukin piilopirtin löydät Kenkäveron puutarhasta.

Hurmaavia puutarhoja Mikkelin seudulla

Mikkelin seudulta löytyy useita ihania, erilaisia ja ainutlaatuisia puutarhoja. Kenkävero löytyy luonnollisesti tästä  alueen puutarhahelmiä yhdistävästä "Hurmaavat Puutarhat"-verkostosta. Yhdistä siis vaikkapa useampi puutarhavierailu samalle matkalle, ja kerää ystävät kasaan tutustumaan näihin kesäisiin puutarhaelämyksiin. Tutustu tarkemmin Hurmaavat Puutarhat verkostoon, ja valitse omat suosikkisi! 

Kenkäveron puutarhaunelmia.

Puutarhassa iloja kaikille