Punottuja koreja meiltä ja maailmalta-kesänäyttely

Näyttelyssä on esillä erilaisia koreja niin kotimaisilta taitajilta kuin eri puolilta maailmaa 15.6.-31.8.2024

Kesän 2024 aittanäyttelyssä on esillä korinpunontataitoa meiltä ja maailmalta!

Näyttely on kunnianosoitus käsityölle, kulttuurille ja yhteisöille, jotka ovat säilyttäneet ja rikastuttaneet punonnan perinnettä ja taitoa. Näyttely on katsaus korinpunonnan erilaisiin tekniikoihin ja materiaaleihin sekä korien erilaisiin muotoihin. Näyttelyssä on esillä koreja, jotka juontavat juurensa vuosikymmenten taakse sekä moderneja koreja, joissa käytetään perinteisiä punontatapoja. Esillä on erilaisia materiaaleja ja tekniikoita, joissa punontatekniikoiden monipuolisuus tulee esiin.

Korinpunonta on yksi maailman vanhimpia käsityötekniikoita. Se on syntynyt tarpeesta säilyttää, kuljettaa ja kantaa tavaroita ja materiaaleja. Korinpunonnan taito ja tekniikat ovat maailmanlaajuisesti hyvin saman tyyppisiä, niitä on vain sovellettu aina paikallisiin materiaaleihin ja tarpeisiin. Tänä päivänä mestarillinen korinpunonnan taito on osin katoamassa, esimerkiksi Suomessa perinteisiä tuohi- ja pärekorien taitajia ei ole enää kovin montaa.

Näyttelyyn on kutsuttu mukaan punojia ja yhteistyöorganisaatioita Suomesta, Virosta, Puolasta, Slovakiasta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta ja Ghanasta. Ennen Kenkäveroon saapumista näyttely on nähtävissä 9.3.-2.6.2024 Suomen käsityön museossa Jyväskylässä.

Korin punonta on Taitoliiton nimeämä vuoden 2024 käsityötekniikka.