Mestarin pajassa; Matias Sivonen Kapusta-vuolutyöpaja

Mestarin pajassa-kurssisarja kesäisessä Kenkäverossa

Kenkäveron kesään 2023 sisältyy upeita kursseja eri alojen käsityömestareiden opissa. Lauantaina 13.7. järjestetään kaksi Matias Sivosen Kapusta-vuolutyöpajaa; toinen klo 11.00 alkaen ja toinen klo 15.00 alkaen.

Tule kokeilemaan lusikanveistoa perinteisillä työkaluilla ja menetelmillä! Kurssilla veistetään aihiosta itselle oma lusikka, jonka ohella viet kotiin myös tietotaitoja erilaisten puukkojen turvallisesta ja tehokkaasta käytöstä. Kurssilla käytetään perinteisiä Mora-vuolupuukkoja sekä lusikanveistoon tarkoitettuja koveloita. Kurssin oppeja voit hyödyntää jatkossa vaikka nuotiolla istuskellessa taikka kaupunkiasunnon olohuoneessa!
Aiempaa kokemusta ei tarvitse ja työskentely on ohjattua. Kaikki työkalut ja materiaalit tarjotaan ohjaajan puolesta. Työpaja on yli 15-vuotiaille.

Työpajan ohjaajana toimii Savonlinnassa asuva tuorepuuveistäjä Matias Sivonen (Kapusta Woodenware). Matias käyttää työssään käsi- ja perinnetyökaluja, kuten kirveitä, puukkoja, talttoja ja höyliä. Näillä työkaluilla ja menetelmillä syntyvät lusikat, kauhat sekä kuksat ja kupit. Veiston lisäksi Matias valmistaa lautasia ja kulhoja satoja vuosia vanhalla polkusorvaustekniikalla.

Matiaksen veisto- ja sorvityöt huokuvat käytännönläheisyyttä, mutta myös elävän materiaalin estetiikkaa. Myytävien tuotteiden ohella Matias opettaa tuorepuuveistoa kursseilla ja esittelee työskentelyään erilaisissa näytöksissä.
Tuorepuuveistossa inspiroivaa ovat käytännöllisen ja yksinkertaisen talonpoikaiskulttuurin opit sekä niiden yhdistäminen moderniin käsityötön ja DIY-henkeen. Matiasta kiehtoo erityisesti käsityökalujen hiljaisuus.

Perinneveistäminen on puhdetyötä parhaimmillaan!

Ajankohta: to 13.7. 2023 klo 11–14 tai to 13.7. klo klo 15-18.
Kurssipaikka: Kenkävero
Hinta: 69 € sisältää materiaalit, työvälineet ja opetuksen

Lue lisää kurssista ja ilmoittaudu mukaan työpajaan!