Kehräten-kesänäyttely 19.6.-27.8.2023

Kenkäveron kesän 2023 aittanäyttely tutustuttaa kävijänsä kehräykseen. Näyttely tarjoaa tietoa kehräyksestä, jonka Taitoliitto on valinnut vuoden 2023 käsityötekniikaksi.

Kehräten-kesänäyttely 19.6.-27.8.2023

Tietoa perinteisestä käsityöteniikasta, kehräämisestä
Kenkäveron aittanäyttelyssä pääset tutustumaan perinteiseen käsityötekniikkaan, kehräykseen. Näyttely tarjoaa tietoa kehräämisestä erilaisista kuiduista ja erilaisin välinein. Aittanäyttely tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua perinteiseen käsityötekniikkaan.

Taitoliitto valitsi Vuoden käsityötekniikan nyt jo seitsemännen kerran ja tänä vuonna vuoden käsityötekniikka on kehräys. Käsityöharrastajien keskuudessa kehräys on selkeästi nouseva trendi ja se selittyy kiinnostuksella tuotannon läpinäkyvyyteen ja aitouteen. Vuoden käsityötekniikan myötä halutaan lisätä tietoisuutta langan, tekstiilien ja materiaalien syntytarinasta, työvaiheiden määrästä ja sitä kautta nostaa myös arvostusta materiaaleja kohtaan. Lue lisää vuoden käsityötekniikasta Taitoliiton-sivuilta tästä linkistä.
 

Kesäkurssit kehräyksestä

Kehräämistä pääset oppimaan myös mielenkiintoisilla kesäkursseilla Kenkäverossa. Luvassa on erilaisia kehräämiseen liittyviä kurssipäiviä huippuvetäjien opissa. 

Pellavan kehräys rukilla käsityökurssi:
Lauantai 22.4.2023 klo 10-15
, ohjaajina Raijan Aitta: Raija Mustonen ja Katariina Turman
Kurssilla opit kehräämään rukilla pellavakuiduista lankaa. Lue lisää kurssista ilmoittautumislinkistä. Ilmoittaudu tästä mukaan!

Kehruukeskiviikot:
Keskiviikko 12.7.2023 klo 11-14 / Kehruu eläinkuiduista
, ohjaajana Anne Idman-Mihailov.
Työpajassa opetellaan kehräämään eläinkuidusta lankaa. Loppukevennyksenä päästään ruokkimaan ja rapsuttelemaan eläinkuidun tuottajia, lampaita, Kenkäveron puutarhassa. Voit ottaa oman rukkisi mukaan! Tapahtuma on  maksuton, tervetuloa!
 

Tervetuloa Kenkäveron kesään!

Lisätietoja näyttelystä:
Pia Numminen
0440 162 227 tai pia.numminen@taitoitasuomi.fi