Tee itse - Pappilan ahvensoppa Ilkka Arvolan tapaan

Pappilan ahvensopan resepti

Ravintolatuote
Päämajakaupungin tarina-ateriat Kenkäverossa.

Ruokaohje

Pappilan (pilkki)ahvensoppa Ilkka Arvolan tapaan

Resepti on 4:lle henkilölle

200g pieniä ahvenia nyljettynä
(leikkaa evät saksilla, viillä niskasta
ja vedä nahka pois)
100 g jauhoista perunaa
(esim. 2 kpl isoja rosamundaperunoita)
50 g sipulia
2 valkosipulin kynttä
1 rlk voita
1 dl kuivaa valkoviiniä
5 dl kalalientä/kasvislientä (vettä)
2 dl kermaa
merisuolaa
noin 6 kokonaista valkopippuria
noin 4 kokonaista maustepippuria
2 laakerinlehteä
4 oksaa tuoretta tilliä
4 oksaa timjamia
Kuori ja pilko perunat ja sipulit. Kuulota kasvikset voissa kuivamausteiden kanssa. Lisää viini, liemi ja kerma sekä kalat. Hauduta 30 min. Lisää tuoreet yrtit timjami ja tillin varret. Hauduta n. 15 min
kunnes kalat ja perunat ovat pehmeitä. Paseeraa siivilän läpi ja tarkista maku. Keiton voi halutessa kuohkeuttaa sauvasoseuttajalla ennen tarjoilua. Lisää päälle hienoksi leikattu tillin lehdet.