Sieninäyttely ja sadonkorjuumarkkinat

Sieniä, syksyn satoa ja markkinahumua la 27.8. klo 10-15.

Lauantaina 27.8.2022 järjestetään Kenkäverossa jälleen perinteiset sadonkorjuumarkkinat ja sieninäyttely. Tule tutustumaan ajankohtaisiin sieniin Savon Marttojen monipuolisessa sieninäyttelyssä, hakemaan oppia luonnonkasveilla värjäyksestä ja keräämään siemeniä Kenkäveron puutarhasta. Voit ostaa kotiin viemisiksi myös kauden satoa, uunituoreita leivonnaisia ja erilaisia käsitöitä paikalla olevien näytteilleasettajien myyntipisteistä.

Tervetuloa näytteilleasettajaksi markkinoille

Olet lämpimästi tervetullut markkinoille myös näytteilleasettajaksi myymään syksyn satoa, käsitöitä ja muita mukavia ajankohtaisia tuotteita. Ilmoittaudu mukaan täyttämällä oheinen sähköinen ilmoittautumislomake, ja tule mukaan mukavaan loppukesän tapahtumaan!
Osallistumismaksu 10 €.
Halutessasi voit varata osastolle myös sähköt (5 € lisähinta) tai pöydän Kenkäverosta (5 €/pöytä).
 

Savon Marttojen monipuolinen sieninäyttely

Tule viettämään valtakunnallista sienipäivää ja tutustumaan ajankohtaisiin sieniin Savon Marttojen monipuolisessa sieninäyttelyssä. Esillä on niin ruokasieniä, näköislajeja kuin myrkkysieniä. Savon Marttojen koulutetut sienineuvojat ovat paikalla opastamassa ja neuvomassa, ja voit tuoda mieltäsi askarruttavia sieniä myös tunnistettavaksi!

Sieninäyttelyssä on esillä myös värjäykseen soveltuvia sieniä. Tutustu samalla viimeistä päivää avoinna olevaan aitan ”Vallatonta väriä. Värjäys luonnonväreillä”-kesänäyttelyyn, jossa tämän kesän käsityöteemaa eli värjäämistä luonnonmateriaaleilla esitellään laajemminkin.

Siemeniä puutarhasta

Kenkäveron puutarhassa pääset keräämään siemeniä paikalla olevien puutarhureiden opastuksessa. Kenkäveron puutarhasta kasvaa useita ihania perinteisiä perennoja ja yrttejä, jotka lähtevät hyvin kasvuun myös siemenistä. Näin loppukesästä siemenet ovat kypsyneet, ja valmiita talteen kerättäväksi. Ota mukaan pieniä pusseja, ja tule keräämään siemeniä omiin istutuksiin.

Lasten luontoaiheinen työpaja

Taito-käsityökoulun työpajassa kaikki lapset ja lapsenmieliset pääsevät kokeilemaan kasvipainantaa. Työpaja on avoinna klo 10-14, ja voit tulla pajaan oman aikataulusi mukaan kokeilemaan tätä mukavaa käsityötekniikkaa.

Herkkuja ja käsitöitä markkinoilta

Sadonkorjuumarkkinoilta voit ostaa kauden satoa ja erilaisia käsitöitä suoraan tuottajilta paikalla olevien näytteilleasettajien myyntipisteistä. Luonnollisesti myös Kenkäveron myymälät palvelevat, ja niistä löydätkin laajan valikoiman paikallisia tuotteita päivää täydentämään.

Myös Kenkäveron leipomomyymälän ovet ovat markkinapäivänä avoinna, ja voit kotiin viemisiksi hankkia uunituoreet leivät ja leivonnaiset, ne paikan päällä käsin parhaista raaka-aineista leivotut.

Päivä kannattaa vielä kruunata Kenkäveron herkullisella kesäbrunssilla tai muilla ravintolan lähiruokaherkuilla, jotta markkinapäivään jaksaa hyvin tutustua täydellä vatsalla.