Sadonkorjuumarkkinat la 28.8.2021 klo 10-15

Perinteiset Sadonkorjuumarkkinat ja Marttojen Sieninäyttely levittäytyvät Kenkäveron pihamaalle la 28.8.2021 klo 10-15. Tervetuloa tutustumaan ajankohtaisiin sieniin ja keräämään siemeniä Kenkäveron puutarhasta. Voit myös ostaa pihamaan markkinamyyjiltä kauden satoa, uunituoreita leivonnaisia ja käsitöitä.

Kenkävero Kesäaika Tekemistä

Tutustu ja opi sienistä!

Lauantaina 28.8.2021 vietetään Marttojen valtakunnallista sienipäivää, joka näkyy myös Kenkäverossa. Voit tulla paikalle tutustumaan ajankohtaisiin kansallisiin ruokasieniin, näköislajeihin ja myrkkysieniin. Savon Marttojen koulutetut sienineuvojat ovat paikalla opastamassa. Voit tuoda sieniä myös tunnistettavaksi!  Valtakunnallisen sieninäyttelyn järjestää Savon Martat ry.

Kerää Kenkäveron puutarhasta siemeniä talteen omiin istutuksiin

Kenkäveron puutarhassa pääset keräämään monien perinteisten kukkien siemeniä. Kasvien tunnistamisessa on apuna Kenkäveron puutarhuri. Puutarhassa kasvaa runsaasti erilaisia perinteisiä perennoja sekä yrtti-, rohdos- ja hyötykasveja, joista monet lähtevät hyvin kasvamaan myös siemenestä. Ota siis lähteissä mukaan vaikka pieniä pusseja ja muistilappuja, ja tule keräämään siemeniä seuraavien vuosien iloksi, ihan ilmaiseksi.

Satoa talteen markkinamyyjiltä

Sadonkorjuumarkkinoilta voit ostaa kauden satoa ja käsitöitä suoraan tuottajilta. Myös Kenkäveron suosittu kesäkautena palveleva leipomomyymälä avaa markkinapäiväksi vielä ovensa, joten tapahtumapäivänä saat mukaasi myös herkulliset ja uunituoreet leivonnaiset, ne käsin parhaista raaka-aineista Kenkäverossa leivotut.

Tervetuloa markkinamyyjäksi

Tuottaako kasvimaasi ylimääräistä satoa tai omenapuu hedelmiä? Onko hilloa jo yli oman tarpeen, tai käsitöitä valmiina enemmän kuin käyttämään ehtii?

Voit ilmoittautua Sadonkorjuumarkkinoille myös markkinamyyjäksi, ja tulla tapahtumaan myymään omia tuotteitasi.  Myyntipaikan hinta on edullinen 10 €/paikka, ja lisäksi myyntipaikalle voi vuokrata pöydän Kenkäverosta hintaan 5€/kpl, jos oman pöydän tuominen paikalle on hankalaa.
 

Ilmoittaudu markkinamyyjäksi täyttämällä oheinen lomake: Tästä


Lisätietoja tapahtumasta:

Reeta Vaha
puutarha@kenkavero.fi
0440 1620271