Ruisleivässä maistuu Eelis-Antti alkuperäisruis

Kenkäveron ruisleivän rukiin siemen on 1800-luvulta.

Pappilaravintola Ravintolat ja kahvilat Ravintolatuote Kesäaika
Ruisleipä_Kenkävero

Kenkäveron suuri ylpeys on oma leipomo ja käsin leivotut leivät ja leivonnaiset. Leipomon ehdottomia suosikkeja ovat ruisleipä ja perunarieskat.
Juuren leivottu ruisleipä leivotaan Eelis-Antti alkuperäisrukiista, jonka siemen on 1800-luvulta.
Kenkävero on hankkinut rukiin siemenet Tikkasen tilalta, Kiuruvedeltä. Ruista leipomolle viljelijä viljelee Haukivuorella ja Pieksämäellä. Tämän kesän ruispelto Pitkäsjärven rannalla, luonnonkauniissa niemessä. Rukiit jauhatetaan perinteikkäässä, Suomen vanhimmassa myllyssä, Rapiolla Juvalla.
Eelis-Antti ruis kasvaa korkeammaksi kuin nykyiset tyypillisemmät ruislajikkeet. Korkeutta rukiilla on noin puolitoista metriä. Harvinaisen leudon talven jälkeen leipurit jännittävätkin, että kuinka ruispelto on kestänyt poikkeuksellisen lämpimän ja vesisateisen talven. Ruishan kylvetään jo edellisen syksynä.

Maustaan tunnettua käsin leivottua ruisleipää voi ostaa ympäri vuoden Kenkäveron myymälästä.