Leipomo ja myymälä

Leipomon myymälä on avoinna kesäkaudella 29.6.-8.8.2021 päivittäin kello 10 -16.

Leipomon myymälässä pääset kokemaan vanhan ajan kyläkauppatunnelmaa.
Leipomon uunissa paistuvat päivittäin myyntiin suolaiset ja makeat leivonnaiset. Kaikki leivonnaisemme leivotaan käsin omassa leipomossamme, pihapiirin vanhassa renkituvassa. 

Muina aikoina tuotteet ovat myynnissä Kenkäveron myymälän leipomopuodissa.

Myymälät Kesäaika
Kenkäveron leipomo.

Täällä leivotaan ympäri vuoden

Jo Kenkäveron piha-alueella voit tuntea leipomosta tulvivat vasta paistettujen leivonnaisten tuoksun! Anna tuoksun johdatella Kenkäveron myymälän leipomopuotiin, josta ostat leipomon herkulliset tuotteet ympäri vuoden. Tai jatkaa matkaasi päärakennuksen Pappilaravintolaan, jossa voit istahtaa alas kahvikupposen äärelle tuoreen voisilmäpullan kera. Kesä- sekä joulunaikaan voit astua sisään leipomon leivintupaan ja antaa herkullisten tuoksujen hurmata. Valitse sieltä mukaasi käsin leivotut suolaiset ja makeat herkut!

Käsin leivottua suolaista ja makeaa

Leipomon uunissa paistuvat päivittäin myyntiin maukkaat perunarieskat, ruisleivät ja sämpylät sekä herkulliset pullat ja kakut. Ravintolan myyntivalikoimiin leipomossa valmistuvat käsin leivotut kauniit ja herkulliset juustokakut, erilaiset leivokset ja suolaiset piiraat ja rieskat. Yksi suosituimista leipomon tuotteista on erittäin maukas, mehevän kuohkea voisilmäpulla. Kahvihetken ehdoton kruunaaja on Kenkäveron leipomossa paistettu vehnänen. Taitavien leipureiden toimesta valmistuvat myös Kenkäveron suosikkijälkiruoat, tule maistamaan kahvikuppiin paistettua mustikkarättänää tai suussa sulavaa Pappilan hätävara.

Pullan ohella Kenkäveron leipomo on tunnettu omasta ruisleivästään ja Kenkäveron ruisleipä on saavuttanutkin vankan jalansijan paikkakunnan ruisleipätarjonnassa. Ruisleivät paistuvat leivintuvan uunissa joka tiistai ja perjantai ympäri vuoden. Usein maukas ruisleipä käydään ostamassa mukaan viemiseksi kyläilykohteeseenkin. Omat paikkakunnan maut ovatkin oivia viemisiä! Kenkäveron ruisleivässä käytetään Eelis-Antti -alkuperäisruista, joka on maultaan rukiisempi  kuin "tavalliset" rukiit. Eelis-Antti on alkuperäisruista, jonka siemerukiit on 1800-luvulta. "Saimme aikoinaan siemenet ylä-savolaiselta maanviljelijältä. Käyttämämme ruis viljellään Pieksämäellä tilaustyönä ja jauhatamme Rapion myllyssä Juvalla", kertoo Kenkäveron toiminnanjohtaja Anne Ossi. Juureen käsin tehty leipä on lisäaineeton, kuin kotona paistettua. Sama juuri on ollut käytössä koko leipomon ajan eli yhdeksän vuotta.

Sesongeissa, kuten kesä- ja jouluaikaan, uunituoreiden leivonnaisten valikoima on laajempi. Tämän lisäksi eri juhla-ajat tuovat valikoimiin oman lisänsä, kuten pääsiäisenä mämmin ja pullataikinapohjaan paistetun pashapiirakan. Joulunaikaan Kenkäveron suosittua piparkakkutaikinaa tullaan ostamaan kauempaakin. Kenkäveron leivonnaiset leivotaan käsin Kenkäveron omassa leipomossa pihapiirin vanhassa renkituvassa. Uunituoreet leivonnaiset saavat veden kielelle!

Makuelämyksiä sekä myös itse tekemisen iloa

Lämpöisten päivittäin paistettujen tuotteiden lisäksi leipomossa valmistuvat myös muita makuelämyksiä. Myyntiin valmistuvat käsin pakatut tee se itse -tarvikeainekset, joista valmistat helposti tuoreita suolaisia tai makeita leivonnaisia. Kokeile esimerkiksi tee se itse mustikka-puolukka leivän valmistamista, lisäten tarvikeainesten joukkoon ainoastaan vesi. Uuni huolehtii lopusta ja lopputuloksena on erittäin maukas, ruokaisa leipä, johon mehevyyttä tuovat suomalaiset marjat: mustikat ja puolukat. Tämä tarvikepaketti on erittäin suosittu ja tykätty lahjaidea, joka toimii myös mökkiviemisenä kuin ulkomaille vietävänä lahjanakin. Tee se itse -aineksista voit valmistaa myös perunarieskoja joko suosittua maukasta perinteistä tai sipulilla maustettua rieskaa. Kakkuaineksista valmistat sujuvasti mehukkaan mustikka-puolukka kuivakakun. 

Leipomossa valmistuu herkullisia marenkeja moneen makuun. Kokeile puolukkamarenkia, vie viemisenä salmiakin ystävälle kutkuttavan herkullisia salmiakkimarenkeja tai kruunaa kahvihetki mokkamarengeilla. Kenkäveron näkkäri maistuu puolestaan vastustamattoman hyvältä ainoastaan pienen levitesipaisun kera. Näkkärishipseistä valmistat vaikka pieniä tarjottavia suupaloja. Kokeile esimerkiksi tarjoiluna näkkärishipsin päällä Kenkäveron punasipulihilloketta ja pieni nokare tuorejuustoa. Rapsakat seesaminsiemenillä että suolalla maustetut näkkärishipsit ovat myös sellaisenaan loistavaa naposteltavaa.

Tule makumatkalle Kenkäveroon tai tilaa herkut juhliisi!

Tutustu monipuoliseen leipomon valikoimaan. Voit ostaa tuotteita mukaasi, herkutella paikan päällä tai tilata leivonnaisia omiin arjen- tai juhlan hetkiisi, sillä leivomme tuotteita myös tilauksesta. Ole yhteydessä Kenkäveron myyntipalveluun (puh 0440 162 270) tehdäksesi tilauksesi. Kaikki tuotteemme ovat laktoosittomia.

Tilaa juhliisi esimerkiksi näitä käsin leivottuja leipomon herkkuja:
ruisleipä, perunarieskat, pikkuleivät, pullat, tuorejuustokakut, täytekakut, kahvikakut, karjalanpiirakat tai voileipäkakut. Joulunaikaan valmistamme tilauksesta myös maukkaat joululaatikot.

Mausta arkeasi ripauksella Kenkäveron leipomon makuja!