Kivaa yhdessä tekemistä porukalla

Tutustu ihaniin tekemispajoihin ja tee varaus ryhmällesi ja anna seurueellesi muistoksi yhteistä tekemisen iloa!

Ryhmäpalvelut Tekemistä
Tekemispajat Kenkäverossa.

Joulupukki puuhastelee mielellään käsitöiden parissa, koska se kuulemma saa hänet hyvälle tuulelle. Ei ihme, monet muutkin ovat huomanneet saman - omin käsin tekeminen ja vielä hyvän porukan kanssa viihtyisässä ympäristössä on kivaa. Järjestä ryhmällesi hauska yllätys, tuo heidät joulupukin piilopirtille. Yrttipeston tekeminen Kenkäveron puutarhan yrteistä on mahtava ohjelmanumero retkiryhmän kuin kokouspäivänkin välipalaksi. Perinteisen mato-ongen tekeminen ja sen kokeilu heti pappilan rannassa, on varsinkin kansainvälisille vieraille ainutlaatuinen kokemus. Oman kukkasormuksen tekeminen puutarhan kukkasista on myös hauskaa. Kiva tunnelma jatkaa yhteistä ohjelmaa, kun kaikilla on samanlaiset mutta niin erilaiset sormukset kädessä.

Lankatontun tekeminen

Joulupukki rakastaa perinteisiä lankatonttuja. Hän tekee niitä ympäri vuoden. Tulkaa tekin kokeilemaan  Lankatonttu tehdään paikallisen Hiirolan villakehräämön suomenlampaan villasta. Joulupukin apulainen opastaa, mihin järjestyksen langat sidotaan.
Aikaa tontun tekemiseen kannattaa varata 1,5 tuntia. 
Hinta 15€ /henkilö

Tee varaus!

Valohimmelin tekeminen

Valohimmeli on Kenkäveron tähtituote. Perinteinen olkihimmeli sai modernin muodon muutama vuosi sitten Kenkäverossa. Ne tuovat ihanaa tunnelmaa niin pihalle kuin parvekkeellekin pimeinä iltoina. Valohimmelin tekeminen yhdessä sopii mainiosti esimerkiksi tyky-päivien ohjelmaan. Tulkaa tekemään omat valohimmelit.

Valohimmeliin on valmiiksi mitoitettu ja ohjeistettu tarvikepaketti. Valohimmeliin tulevat LED valosarjat on myös tilattu mittatilaustyönä, joten sopivat pituudeltaan ja valojen tiheydeltään hyvin mallin.
Himmelin korkeus 40 cm ja 2- osanen 80 cm. Himmeliä voit koristella kristalleilla. Valohimmelin voit laittaa pihalle tai parvekkeelle tai sisälle. 
Aikaa valohimmelin tekemiseen kannattaa varata  1,5 - 2 tuntia. 
Hinta 10€ + tarvikepaketti  59€/ valohimmeli 2- osanen 75€

Tee varaus!

Karjalanpiirakan tekeminen

Mitä se karjalan piirakan rypytys tarkoittaa?
Tulkaa yhdessä opettelemaan leipurimme ohjauksella herkullisten karjalanpiirakoiden tekeminen. Leipurimme on varannut valmiiksi taikinaa ja riisipuuroa. Kaulitaan, rypytetään, paistetaan ja lopuksi maistetaan. 
Hinta 20€ / henkilö. (minimi 10 henkilöä)
Ryhmän koko 10 henkilöä tai minimiveloitus 200€

Kukkasormus - päiväsi säväyttäjä!

Kesäpäivän kunniaksi on lupa pukeutua upeimpiin koruihinsa. Ja koska luonnon antimet ovat hehkeämpiä kuin jalokivet konsanaan, tehdään Kenkäveron kukkasormuspajassa sormukset aidoista ja elävistä kukista! Työpajan alussa pääsette valitsemaan mieleisesi kukat Kenkäveron puutarhan antimista. Itse metallilangasta rakentamaan, oman sormen mukaan mitoitettuun sormuspohjaan kootaan yhdessä upea kukkasormus lehdistä ja kukista. Hetken iloksi ja kesäpäivän säväyttäjäksi.


Sormusten tekeminen puutarhan kukista onnistuu toukokuusta syyskuun loppuun. Talvikaudella hankimme kukat muualta, joten sormuspajan voi tilata ympäri vuoden. Joulun aikaan tehdään joulusormus!
Aikaa kannattaa varata noin puoli tuntia, riippuen ryhmän koosta.
Hinta 10€/henkilö

Tee varaus!

Yrttipeston tekeminen puutarhassa

Yrttipesto valmistuu kädenkäänteessä Suomen puhtaan luonnon terveellisistä kasveista. Yrttipesto tuo maukkaan ja terveellisen lisän arki- ja juhlaruokiin. Sen valmistaminen on helppoa ja hauskaa. Mikä on mukavampaa kuin tehdä yhdessä oman porukan kanssa. Kotia on mukava mennä itsetehdyn yrttipeston kanssa. Mikä parasta opit tekemään itse yrttipestoa. Peston ainesosia löytyy Kenkäveron upeasta puutarhasta. Pestossa voi käyttää vlliyrttejä ja Kenkäveron puutarhassa kasvavia vijeltyjä kasveja. Talvikaudella yrtit on varattu valmiiksi.

Joulupukin apulainen neuvoo ja opastaa mitä villiyrttejä ja kasveja voitte käyttää. Yrtit kerätään yhdessä Kenkäveron puutarhasta. Poiminnan jälkeen kokoonnutaan tekemispajaan valmistamaan yrttisaalista pestoaa. Ryhmille on katettu valmiiksi morttelit ja yrttipestoon tarvttavat aineet joulupukin tekemispajaan. Sitten pilkotaan, murskataan ja maustetaan. Jokaiselle on varattu oma purkki valmistamaansa yrttipestoa varten. Jokainen saa oman peston purkissa mukaan.

Voit tilata yrttipestopajan ryhmällesi. Ryhmään kannattaa kutsua vähintään 10 henkilöä.
Hinta 15€ / henkilö
Ryhmän koko 10 henkilöä tai minimiveloitus 150 €

Tee varaus!

Perinteisen mato-ongen tekeminen

Joulupukki tekee itse onkensa. Sillä tärppää kuulemma parhaiten. Sinäkin voit tehdä ryhmäsi kanssa omat mato-onget, kohon materiaalina on perinteinen tuohi.
Kesäisin tekemispajassa on valmiina ongen vapoja, jota voi lainata ja käydä Kenkäveron rannassa kokeilemassa, että nappaako Saimaalla. Ongen tekemiseen kannattaa varata aikaa 1 tunti. Paja saatavilla touko-syyskuu.
Vieraat saavat ongen mukaansa ilman vapaa. 
Hinta 20€ / henkilö

Tee varaus

Tee varaus!

Myyntipalvelumme antaa Sinulle mielellään lisätietoja pajoista.