Kenkäveron kesä 2021

Kenkäveron pappilamiljöö Mikkelissä on kukkaloistoineen, herkkuineen ja putiikkeineen on mitä tunnelmallisin ja ohittamaton kesän käyntikohde. 

Kenkävero Kesäaika
Kenkävero suosittu käyntikohde Mikkelissä Saimaan rannalla

Kenkäveron kesä 2021

Entisen, 150 vuotta vanhan pappilan päärakennuksessa sijaitsevassa ravintolassa voit edelleen aistia vanhan ajan tunnelman, samalla uudempiinkin sisustusideoihin tutustuen. Kauniit yksityiskohdat somistuksessa lumoavat katsojansa. Ravintolassa voit nauttia lounaasta herkullisella kesäbrunssilla tai juoda hieman paremmat päiväkahvit käsin leivotun leivonnaisen kera.

Puutarhan hurmaavat pionit sekä sadat muut perinteiset perennat, yrtit ja hyötykasvit
ilahduttavat tuoksuillaan, väreillään ja kauneudellaan Saimaan rannassa sijaitsevassa puutarhassa. 
Kenkäveroon odotetut vieraat, lampaat ja kanat saapuvat ilahduttamaan niin pieniä kuin isompiakin kävijöitä. Maisemanhoitotöissä ahertavat lampaat ottavat kesyyntyessään mieluusti myös tarjotut rapsutukset ja voikukanlehdet vastaan. 
Kukko ja kanat asustelevat pappilan vanhassa holvikellarissa, lampaat laiduntavat entisen navetan takana kesäkuun alkupuolta aina elokuun puoleen väliin saakka.
Puutarhassa on myös Joulupukin piilopirtti, jossa voit tutustua millaisissa puitteissa joulupukki kesälomiaan viettää.

Pihapiirissä olevissa aitoissa on Pässinpökkimät
- kesänäyttely
7.6.- 20.10.2021, jossa voit tutustua suomalaisen lampaan villaan moniin mahdollisuuksiin.

Kenkäveron kauniissa pihapiirissä on useita uniikkeja myymälöitä, joiden tuotteet ovat ihania itselle - lumoavia lahjaksi. Myymälät ovat tunnettuja kauniista esille laitosta ja tunnelmastaan, joissa on kiva hypistellä. Kenkäveron myymälä on yksi Suomen suurimpia suomalaisen käsityöosaamisen näyteikkunoita.
Made in Saimaa – DeSAVO ry on alueen luovien alojen ammattilaisten yhdistys, jonka kesäpuodista Kenkäveron entisen navetan alakerrasta löydät erilaisia persoonallisia lahjaideoita.  
Pauliina Rundgren HandiCraftsin tyylikkäästi sisustetussa myymälässä voit seurata tuotteiden valmistusta ja tehdä yksilöllisiä designkäsityöostoksia

Kenkäveroon on helppo tulla 5-tieltä, poikkeama tieltä on vain Kenkäveroon on 300 metriä. Kenkävero on 5 -tien varressa, Mikkelin kaupungin kohdalla. Voit myös tulla Saimaalta veneellä, Mikkeli-väylältä on syvätty väylä rantaan ja venelaiturissa neljä venepaikkaa.

Nähdään kesällä Kenkäverossa! Halutessasi voit laittaa meille viestiä tai tehdä etukäteen varauksia.