Kenkäveron kesä 2020

Upea, ainutlaatuinen Kenkäveron pappilamiljöö Mikkelissä on tänäkin kesänä ohittamaton käyntikohde 5-tien varrella, aivan Saimaan rannalla.

Kenkävero Kesäaika
Kenkäverossa matkailutoimintaa 30 vuotta

Kenkävero on hurmannut kävijänsä 30 vuotta

Kenkäveron pappilamiljöö on jälleen kukkaloistoineen mitä tunnelmallisin kesän käyntikohde.
Juhlimme tänä vuonna Kenkäveron matkailutoiminnan 30 vuotis juhlavuotta. Päärakennuksessa sijaitsevassa ravintolassa voit edelleen aistia vanhan ajan tunnelman, samalla uudempiinkin sisustusideoihin tutustuen. Kauniit yksityiskohdat somistuksessa lomoavat katsojansa. 
Päärakennuksessa sijaitsevassa pappilaravintolassa pääset nauttimaan sydämellä ja taidolla valmistetuista lähiruokaherkuista sekä  kesäistä brunssia päivittäin ja kahvilan käsin leivotuista herkuista! Keittiö on kesällä avoinna päivittäin klo 11-16. 
 

Hurmaava puutarha ja eläimet

Puutarhan hurmaavat pionit sekä sadat muut perinteiset perennat, yrtit ja hyötykasvit
ilahduttavat tuoksuillaan, väreillään ja kauneudellaan Saimaan rannassa sijaitsevassa puutarhassa. 
Kenkäveroon odotetet vieraat, lampaat ja kanat saapuvat ilahduttamaan niin pieniä kuin isompiakin kävijöitä. Maisemanhoitotöissä ahertavat lampaat ottavat kesyyntyessään mieluusti myös tarjotut rapsutukset ja voikukanlehdet vastaan. 
Kukko ja kanat asustelevat pappilan vanhassa holvikellarissa, lampaat laiduntavat entisen navetan takana.
Puutarhassa on myös Joulupukin piilopirtti, jossa voit tutustua millaisissa puitteissa joulupukki kesälomiaan viettää.
 

Onni elää makrameessa
- juhlavuoden näyttely 22.6.- 31.8.2020

Makramee käsityötekniikkana on hurmannut suomalaiset!
Aitan vintillä voit ihastella makrameetekniikalla toteutettuja seinätekstiilejä, koruja ja muita sisustustuotteita ja asusteita. 
Näyttely on juuri Sinulle, joka olet käsitöitä harrastava ja uusia ideoita käsitöihin janoava. Toivottavasti myös Sinulle, joka et vielä ole hurahtanut käsitöihin, etkä tiedä kuinka mukavaa ja koukuttavaa makrameen tekeminen voi olla. Toivottavasti saamme Sinutkin innostumaan! Näyttelyssä voit myös kokeilla makramee-solmujen tekemistä tai osallistua vaikkapa Makramee - kesäkursseille! 
Onni elää makrameessa - ohjekirjan ja tarvikepakettien avulla voit jatkaa innostusta kotona!


Monipuoliset, uniikit myymälät

Kenkäveron kauniissa pihapiirissä on useita uniikkeja myymälöitä, joiden tuotteet ovat ihania itselle - lumoavia lahjaksi. Myymälät ovat tunnettuja kauniista esille laitosta ja tunnelmastaan, joissa on kiva hypistellä. Kenkävero on yksi Suomen suurimpia suomalaisen käsityöosaamisen näyteikkunoita.
Made in Saimaa – DeSAVO ry on alueemme luovien alojen ammattilaisten yhdistys, jonka kesäpuodista Kenkäveron entisen navetan alakerrasta löydät erilaisia persoonallisia lahjaideoita.  
Pauliina Rundgren HandiCraftsin tyylikkäästi sisustetussa myymälässä voit seurata tuotteiden valmistusta ja tehdä yksilöllisiä designkäsityöostoksia. 

Leipomo

Leivintuvassa leivotaan ympäri vuoden ja ihanan leivän tai tuoreen pullan tuoksun voit aistia jo ulkona. Myös kaikki ravintolan leivonnaiset leivotaan täällä käsin. Uunituoreita leipiä, narskuvaa näkkäriä, tee se itse-leipää ja muita herkkuja voit ostaa myös mukaasi myymälästä.

Turvallisuus ja vastuullisuus

Tämä kesä 2020 tulee olemaan erilainen kuin muut kesät.
"Tänä kesänä keskeisin ja tärkein tehtävämme on huolehtia, että vierailu Kenkäverossa on mielyttävän ja turvallisen tuntuinen kokemus. Niin asiakkaiden kuin henkilökunnan turvallisuus ovat keskiössä. Kiinnitämme erityistä huomiota puhtauteen, tilojen väljyyteen sekä käsienpesupaikkojen riittävyyteen. Meillä on iso pihapiiri, joten pystymme viemään asiakaspaikkoja tarvittaessa hyvinkin suojaisiin paikkoihin. Piha-alueelle tullessa on täksi kesäksi rakennettu käsienpesupaikka. Aittarakennuksen kesämyymälää ei tänä kesänä ole, ettei näyttelyvieraille tule liian ahdasta. Käsityötarvikkeita voi ostaa päämyymälästä." kuvailee toiminnanjohtaja Anne Ossi kesän poikkeusjärjestelyistä.

Kesäaviisi 2020

Kenkäveron kesän toimintaan esitellään myös kesälehdessämme. Lue lehti tästä.
 

Kesän aukioloajat

Palvelemme ma-pe 10-18, la 10-16, su 10-18 ympäri vuoden.

Juhliva Kenkävero ja henkilökunta toivottavat sinut tervetulleeksi tunnelmalliseen ja turvalliseen Kenkäveroon.
Haluamme pitää sinua kuin piispaa pappilassa - tänä kesänä kiinnitämme erityistä huomiota siihen, että vierailusi olisi turvallisen ja mielyttävän tuntuinen kokemus.

Arvostelut (0)

Jätä arvostelu