Kenkäveron kesä 2019

Upea, ainutlaatuinen Kenkäveron pappilamiljöö Mikkelissä on tänäkin kesänä ohittamaton käyntikohde 5-tien varrella, aivan Saimaan rannalla.

Kenkävero Kesäaika
Kenkävero 150 vuotta juhlavuosi.

Juhliva päärakennus ja ravintolat

Kenkäveron pappilamiljöö on jälleen kukkaloistoineen mitä tunnelmallisin kesän käyntikohde.
Juhlimme tänä vuonna pappilan päärakennuksen, pitsirouvan, 150 vuotista historiaa. Päärakennuksessa sijaitsevassa ravintolassa voit edelleen aistia vanhan ajan tunnelman, samalla uudempiinkin sisustusideoihin tutustuen. Kauniit yksityiskohdat somistuksessa lomoavat katsojansa. Viilennetyissä tiloissa on nautinnollista lounastaa helteelläkin.
Päärakennuksessa sijaitsevassa pappilaravintolassa pääset nauttimaan sydämellä ja taidolla valmistetuista lähiruokaherkuista ja 7- sortin kahvipöydästä! Keittiö on kesällä avoinna päivittäin klo 11-16.
Kesäkahvilassa pääset herkuttelemaan leivintuvan makeilla ja suolaisilla leivonnaisilla
tai voit levähtää hetken kesäpäivästä ja virvokkeista nauttien. Herkullinen brunssi
Saimaan rannalla on katettuna pöytään sunnuntaisin 24.6. lähtien.

Hurmaava puutarha ja eläimet

Puutarhan hurmaavat pionit sekä sadat muut perinteiset perennat, yrtit ja hyötykasvit
ilahduttavat tuoksuillaan, väreillään ja kauneudellaan Saimaan rannassa sijaitsevassa puutarhassa. Kenkäveron puutarhan kesän 2019 teemanäyttelyyn on koottu tutustuttavaksesi Raamatussa mainittuja kasveja mintusta malvaan ja tuoksuruudasta viiniköynnökseen.

Kenkäveroon odotetet vieraat, lampaat, kanat ja kanit saapuvat ilahduttamaan niin pieniä kuin isompiakin kävijöitä. Maisemanhoitotöissä ahertavat lampaat ottavat kesyyntyessään mieluusti myös tarjotut rapsutukset ja voikukanlehdet vastaan. Tänä kesänä pääset seuraamaan Oonan, Natildan, Pilvin, Tildan, Talvin ja Tiivin aherrusta.
Kukko ja kanat asustelevat pappilan vanhassa holvikellarissa, lampaat laiduntavat entisen navetan takana.
Puutarhassa on myös Joulupukin piilopirtti, jossa voit tehdä joulupukin apulaisten kanssa
kukkasormuksen puutarhan kukkasista. Työpaja avoinna 24.6.- 4.8. klo 11–16.


Monipuoliset, uniikit myymälät

Kesäkäsityöt -näyttelyssä aitan vintillä 24.6.-11.8. vanha ja uusi kohtaavat. Näyttely on juuri Sinulle käsitöitä harrastava ja uusia ideoita käsitöihin janoava. Toivottavasti myös Sinulle, joka et vielä ole hurahtanut käsitöihin, etkä tiedä kuinka mukavaa ja koukuttavaa käsillä tekeminen voi olla. Toivottavasti saamme Sinutkin innostumaan!
Kenkäveron kauniissa pihapiirissä on useita uniikkeja myymälöitä, joiden tuotteet ovat ihania itselle - lumoavia lahjaksi. Myymälät ovat tunnettuja kauniista esille laitosta ja tunnelmastaan, joissa on kiva hypistellä. Kenkävero on yksi Suomen suurimpia suomalaisen käsityöosaamisen näyteikkunoita.
Made in Saimaa – DeSAVO ry on alueemme luovien alojen ammattilaisten yhdistys, jonka kesäpuodista Kenkäveron entisen navetan alakerrasta löydät erilaisia persoonallisia lahjaideoita. Avoinna 20.6.-11.8. 
Pauliina Rundgren HandiCraftsin tyylikkäästi sisustetussa myymälässä voit seurata tuotteiden valmistusta ja tehdä yksilöllisiä designkäsityöostoksia. 

Leipomo

Leivintuvassa leivotaan ympäri vuoden ja ihanan leivän tai tuoreen pullan tuoksun voit aistia jo ulkona. Myös
kaikki ravintolan leivonnaiset leivotaan täällä käsin. Uunituoreita leipiä, narskuvaa näkkäriä, tee se itse-leipää ja
muita herkkuja voit ostaa myös mukaasi leipomon myymälästä juhannuksesta elokuun alkuun. Muuna aikana voit ostaa leipomon herkkuja Kenkäveron myymälästä.

Tapahtumat ja juhlalehti

Toimintaamme monipuolistavat lisäksi lukuisat tapahtumat kesän aikana.
Tutustu myös juhlalehteemme - Seitsemän sortin juhla-aviisiin.

Juhliva pitsirouva ja henkilökunta toivottavat sinut tervetulleeksi tunnelmalliseen Kenkäveroon. Haluamme pitää sinua kuin piispaa pappilassa - tule testaamaan, onnistuimmeko.

Arvostelut (0)

Jätä arvostelu