Kenkäveron eläimet

Rapsuta lampaita, seuraa kanojen puuhastelua ja ihastele suloisia pupuja. 

Kenkävero Kesäaika
Kenkäveron eläimet.

Kesäkaudeksi Kenkäveroon saadaan odotettuja vieraita, kun lampaat, kanat ja kanit saapuvat ilahduttamaan niin pieniä kuin isompiakin kävijöitä. 

Ahkerat lampaat

Laidunten vihertyessä lampaat saapuvat ahertamaan maisemanhoitotöissä, ja ottavat kesyyntyessään mieluusti myös tarjotut rapsutukset vastaan. Tänä kesänä pääset seuraamaan uuhien Oonan, Natildan ja Pilvin sekä tämän vuoden karitsoiden Tildan, Talvin ja Tiivin aherrusta.

Lampaille voit tarjoilla vaikkapa voikukanlehtiä tai vuohenputkia ja heiniä, ruoho kun on usein vihreämpää aidan toisella puolen myös lampaiden mielestä. Huomioithan kuitenkin, että lampaiden herkät vatsat eivät välttämättä ylimääräisistä herkuista pidä. Vaikkapa kotoa tuodut porkkanat tai leivät ovat mukava ajatus, mutta saattavat aiheuttaa lampaille vatsanpuruja. Ethän siis tarjoile ylimääräisiä herkkupaloja. 

Puuhakkaat kananeidit ja suloiset kanit

Kenkäveron pihapiirin vanhimman rakennuksen eli puutarhassa sijaitsevan holvikellarin asuttavat kesäisin kanat, joiden puuhailua on mukava puutarhaan tutustumisen ohessa seurailla. Tänä kesänä kesävierainamme puuhastelevat kanat Ellu, Pipsa ja Klaara.

Kesäkelien lämmettyä saapuvat vielä suloiset puput täydentävät kesävieraiden joukon.