Kenkävero - käsityöihmisen paratiisi vuodesta toiseen

Kenkäveron tunnelmallisessa pihapiirissä käsityön harrastajalle on paljon nähtävää ja aina jotain uutta. Pässinpökkimät kesänäyttely, uniikit myymälät, puutarhan ja sisustuksen yksityiskohdat sekä ainutlaatuinen Ebba Masalin taulujen näyttely yksityiskokoelmasta muodostavat kokonaisuuden jota ei tänäkään kesänä kannata ohittaa. Kenkävero on yksi Suomen suurimpia suomalaisen käsityöosaamisen näyteikkunoita.

Myymälät Kenkävero Kesäaika
Kenkävero käsityömatkailijoiden suosikki käyntikohde Mikkelissä vuodesta toiseen.

Pässinpökkimät- suomalaisen lampaan villan monet mahdollisuudet - kesänäyttely 

Kenkäveron tämän kesän kesänäyttely Pässinpökkimät (7.6.-31.10.2021) tutustuttaa kävijänsä suomalaisiin lammasrotuihin sekä kertoo villan matkasta raakavillasta huippuluokan tuotteiksi. Näyttelystä saat tietoa suomalaisen lampaan villan hyvistä ominaisuuksista sekä löydät inspiraatioita ja ideoita omiin käsityöharrastuksiisi, olipa sydäntäsi lähellä sitten neulonta, tuftaus, kudonta tai huovutus. Aitan yläkerran näyttelytilassa tutustut monipuolisiin suomalaisesta villasta valmistettuihin tuotteisiin sekä tutustut Taito Itä-Suomi ry:n ja Kenkäveron ikioman Saimaa-neulemalliston malleihin ja pääset valitsemaan omat suosikkisi. Esillä on myös erilaisia kudottuja ja huovutettuja sisustustuotteita monen valmistajan valikoimista. Myytävät suomalaisen lampaan villalangat, tarvikepaketit ja valmiit tuotteet löydät myymälästä. Tervetuloa tutustumaan ja ihastumaan suomalaiseen villaan! Näyttelyn jälkeen voit käydä rapsuttelemassa ihan oikein lampaitakin puutarhassa. Puutarhassa ja pihapiirissä on myös kivoja yksityiskohtia, joista saat vaikkapa vinkkejä kotiinvietäväksi. Yhteistyökumppanina näyttelyssä on mm. Pirtin Kehräämö, joka on vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä Kenkäverosta. Näyttelyyn on vapaa pääsy!
 

Kenkäveron myymälä

Myymälässä on monipuolinen valikoima suomalaista designia, yksilöllisiä vaatteita ja asusteita, paikkakuntatuotteita ja kodin sisustustuotteita sekä tuliaisiksi sopivia D.O. Saimaa lähiruokaherkkuja. Myymälästä löydät myös runsaasti Ebba Masalinin kuvittamista opetustauluista tehtyjä tuotteita sekä käsityömateriaaleja ja tarvikepaketteja mm. neuleisiin ja makrameetöihin. Kenkäveron myymälällä on runsaasti oma tuotantoa, joten tuotevalikoima on entistä uniikimpi. Kenkäveron myymälä kuuluu valtakunnaliseen Taito Shop -ketjuun.
 

Pauliina Rundgren HandiCrafts Shop Studio

Pauliinan trendikkäiden korujen ja oivaltavien sisustustuotteiden inspiraationa toimii suomalainen luonto. Ostosten lomassa kuulet tarinat tuotteiden takaa sekä näet kuinka emaloidut yksityiskohdatvalmistuvat korkealaatuisena ja vastuullisena käsityönä. Shopissa on myös laadukas ja laaja irtoteevalikoimateen ystäville. Tervetuloa Kenkäveron navetan vintille!
 

Made in Saimaa kesäpuoti

Upeaa eteläsavolaista osaamista on tänäkin kesänä esillä Kenkäveron navetan alakerrassa Made in Saimaa Shopissa 14.6.-8.8. Myymälässä on tarjolla taide- ja käyttökeramiikkaa, julisteita ja postikortteja, pellavavaatteita ja pussukoita, kalannahkalompakoita, saunatekstiilejä sekä ekotuotteita. Kesän 2021 mukana  olevat yritykset ovat Taikatuu, Paula Ruuttunen, Raijan Aitta, Kalaparkki ja Asta Satokangas.
 

Kahvilat ja ravintola

Visuaalisten elämysten lisäksi voit nauttia herkullisen lähiruokalounaan tunnelmallisessa ravintolassa tai vaikkapa nauttia päiväkahvit käsin leivotun leivonnaisen kera rantakahvilassa Saimaan rannalla.
 

Helppo tulla autolla tai julkisilla kulkuvälineillä

Kenkäveron pappilamiljöö Mikkelissä on ympäri vuoden ohittamaton nähtävyys ja käyntikohde aivan 5-tien varrella, Mikkelin kaupungin kohdalla. Jos tulet junalla tai bussilla Mikkeliin, matkakeskuksesta matkaa Kenkäveroon on vain 15 minuutin kävelymatka. Ja Kenkäveroonhan pääsee Saimaalta myös veneellä, pappilan laivalaituriin. 
Kesän 2021 uutuutena on myös Hop On Hop Mikkeli - Käsitöiden taikaa retket heinäkuussa keskiviikkoisin. 

Suomen suurin ja kaunein pappilan päärakennus huolella hoidetussa ympäristössä houkuttelee kävijöitä läheltä ja kaukaa sekä luo myös mitä mainioimmat puitteet myös juhlille ja kokouksille ympäri vuoden. Tututustu myös Mikkelin seudun muihin käyntikohteisiin!

Olet sydämmellisesti tervetullut - onni elää käsityössä!