Keittiömestarin resepti juhliin

Katso kuinka näyttäviä herkkupaloja voit tehdä vaivattomasti Kenkäveron tee se itse mustikka-puolukkaleivästä juhliin ja illanistujaisiin. 

Myymälät Tekemistä

Helppoja suolaisia herkkupaloja

Kenkäveron Tee se itse mustikka-puolukka leivästä valmistat vaivattomasti paitsi tuoreen leivän myös maistuvia herkkupaloja. Valmiista paketista paistat näppärästi ihanan leivän, lisäät vain veden tarvikeainesten joukkoon. Makua leipään tuovat seoksessa olevat kuivatut mustikat ja puolukat.
Paista tee se itse mustikka-puolukka leipä ja anna jäähtyä. Leikkaa leipä viipaleiksi ja puolita vielä viipaleet, saat noin 24 viipaletta. Valmista haluamasi täyte ja pursota täyte leivän päälle. Koristeluun voit käyttää villiyrttejä, kukkia, mitä tahansa syötäviä kasveja. Anna luovuuden kukkia ja taioi näyttäviä herkkuja tarjoiluun.

Savumuikkutäyte:
2 purkkia savumuikkuja, esim. Kalakontin tai Saimaa tuoreen D.O.Saimaa -merkittyjä muikkuja
180g ranskankermaa
tilliä / kevätsipulia
ripaus suolaa

Valuta ja riko savumuikut hienoksi. Hienonna tilli tai kevätsipuli hienoksi. Sekoita aineet keskenään ja mausta suolalla.

Savukinkkutahna
Palvirouhetta 150g
Maustamatonta tuorejuustoa 200g
Hienonnettua sipulia 50g
Persiljaa
Suolaa ja mustapippuria

Hienonna ainekset hienoksi ja sekoita keskenään, mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Tarkista maku.

Yrttituorejuusto
Maustamatonta tuorejuustoa 200g
Tuoretta basilikaa / tai muuta mieleistä yrttiä
Öljyä
Suolaa

Hienonna basilika tai muu yrtti öljyn kanssa tehosekoittimella tai sauvasekoittimella rouheaksi tahnaksi. Sekoita tuorejuuston kanssa ja mausta suolalla.

Tee se itse mustikka-puolukka leipä 5.90€, Voit ostaa Kenkäveron myymälästä tai www.taitoshop.fi -verkkokaupasta.