Joulupukin piilopirtti

Tiesitkö, missä Joulupukki viettää lomaansa? No piilopirtillään Kenkäveron puutarhassa!

Lapset Kenkävero Kesäaika
Joulupukin piilopirtti Kenkäverossa.

Joulupukki viettää kesälomansa Kenkäveron puutarhassa sijaitsevasta vanhassa saunasta korjatussa piilopirtissään. Kesällä hän ei kiirehdi niin kuin joulun aikaan. Piilopirtillä hän hoitaa puutarhaa, käy kalastamassa, syö hyvää ruokaa (välillä liikaakin) ja istuskelee pappilan puutarhassa jutustelemassa tonttujen ja puutarhassa tapaamiensa vierailijoiden kanssa. Onpa joku nähnyt pukin Tornimäellä laskettelemassakin, mikä on sikäli outoa että kesällä ei ole lunta.

Koska pukki ei tee kesällä lainkaan töitä, hän tarvitsee apulaisia. Siksi pukin piilopirtissä ja sen ympäristössä asuu huoltotonttuja. Nämä ovat samoja tonttuja, joiden kanssa joulupukki tapaa jutustella istuskellessaan puutarhassa. Huoltotontut pitävät joulupukin piilopirttiä kunnossa ja tekevät muitakin arkisia askareita, jotta pukki voi rauhassa lomailla. Tontut ovat ujoja. Niitä ei ole helppo nähdä, mutta kyllä niitä täällä joka paikassa on. Jos katsoo oikein tarkkaan, voi nähdä siellä täällä merkkejä niistä.

Joulupukin piilopirttiin pääset kurkistamaan kesä- ja joulusesonkien aikaan päivittäin Kenkäveron aukioloaikojen puitteissa, muina aikoina tilauksesta.

Yövy Joulupukin piilopirtissä

Joulupukin piilopirtissä on myös mahdollisuus majoittua. Valoisat kesäyöt ja yön rauha ovat mitä parhainta aikaa tonttujen tapaamiseen. Tervetuloa viettämään unohtumaton yös Joulupukin vieraana. Kokemuksen kruunaa runsas aamiaiskori Kenkäveron herkulliseen tyyliin. Tutustu tarkemmin tähän ainutlaatuiseen mahdollisuuteen.

Joulupukin piilopirtin tekemispaja 

Vaikkei Joulupukki varsinaisesti töitä kesäisin teekään, puuhastelee hän mielellään käsitöiden parissa, se kun  kuulemma saa hänet hyvälle tuulelle. Nyt sinulla on mahdollisuus kokeilla Joulupukin suosikkijuttuja, kuten vaikkapa lankatonttujen askartelua, oman yrttipeston tekoa tai mato-ongen valmistusta kalastusreissun varalle, joulupukin taitavien apulaisten ohjauksessa.

Joulupukin piilopirtin tekemispaja on ennakkotilauksesta varattavissa vähintään 6 hengen ryhmille ympäri vuoden. Kerää siis ystävät kasaan, ja tule tutustumaan Joulupukin käsityösuosikkeihin. Tutustu tarkemmin erilaisiin mukaviin tekemispajoihin!