D.O. Saimaa tuotteet

Kenkäveron ruisleivälle ja marengeille on myönnetty D.O. Saimaa –merkin käyttöoikeus.

Pappilaravintola Ravintolat ja kahvilat Kenkävero Ravintolatuote Kesäaika

DESIGNATION OF ORIGIN -ALKUPERÄMERKKI

Lyhenne D.O. tulee englanninkielisistä sanoista Designation of Origin. Alkuperämerkki kertoo kuluttajille, ravintoloitsijoille ja kauppiaille, että tuote tai raaka-aine on valmistettu tietyllä maantieteellisellä alueella, korkeita laatukriteerejä noudattaen. D.O.-merkityt ruokatuotteet ovat saavuttaneet suurta suosiota erityisesti Etelä-ja Keski-Euroopassa.

Alkuperämerkittyjen tuotteiden kriteereihin kuuluu alueellisuuden lisäksi korkeiden laatuvaatimusten täyttyminen läpi koko tuotantoketjun. Toinen merkittävä vaatimus on vastuullinen toimintatapa. Alkuperämerkityn tuotteen vastuullisuutta punnitaan paitsi ympäristön ja kestävän kehityksen, myös yhteiskuntavastuun näkökulmasta.

Designation of Origin ilmentää myös alueensa kulttuuria. Merkki korostaa tuotteen tai raaka-aineen taustalla vaikuttavan ruoka- ja kulttuuriperimän omaleimaisuutta. Tämä kriteeri tukee perinnön välittämistä tuleville sukupolville ja lisää tuotteiden kiinnostavuutta raaka-aine- ja tuotetietoisten kuluttajien keskuudessa.

Lue lisää D.O. Saimaa tuotteista>