Onni elää makrameessa - näyttely

Makramee -solmut villitsee Kenkäveron 30 - vuotisjuhlanäyttelyssä kävijänsä


Tapahtumapäivät: 22.06.2020 - 30.08.2020

Tapahtumapaikka: Kenkäveron aitat ja pihapiiri

Makramee -solmut villitsee Kenkäveron 30 - vuotisjuhlanäyttelyssä kävijänsä

Makramee harrastus on villinnyt suomalaiset käsityöharrastajat jälleen!
Makramee-solmeilu soveltuu moniin tuotteisiin pienistä koruista vaikka isoon riippumattoon asti.

1970-luvulla makramee oli hittitekniikka ja moni muistaakin vielä siltä ajalta rottinkisankaiset solmeillut kassit.  Makramee on vanha tekniikka, sillä solmukoristelu oli tunnettu jo Babyloniassa ja Assyriassa. Taito levisi vuosituhanten mittaan ja 1800-luvulla solmeiluharrastus oli huipussaan. Suomessa tekniikkaa on käytetty muun muassa kassien, amppeleiden ja ystävärannekkeiden tekemiseen. Nyt makramee on kokenut uuden tulemisen erityisesti modernien sisustustekstiilien kautta ja siitä ovat innostuneet myös nuoret.

Kenkäveron 30-vuotis juhlavuoden näyttelyssä voit ihastella ja inspiroitua makramee solmuista. Näyttelyyn on koottu erilaisia seinätekstiilejä ja muita sisustustuotteita, koruja sekä muita asusteita. Näyttelyn tuotteita on paitsi aitan yläkerran näyttelytilassa myös pappilan pihapiirissä ja puutarhassa. Näyttelyssä voit myös kokeilla makramee-solmujen tekemistä. Lisäksi kesän aikana järjestetään Makramee-kursseja.

Näyttelyn oheistuotteena on 21.5. julkaistava Onni elää makrameessa – ohjekirja, jossa on parikymmentä erilaista makramee mallia ohjeineen. Uutuus kirjaa, tarvikepaketteja malleihin sekä makramee tarvikkeita runsas valikoima myytävänä aittamyymälässä sekä taitoshop.fi – verkkokaupassa.

Näyttelyyn on vapaa pääsy. 

Tapahtumapäivät: 22.06.2020 - 30.08.2020

Tapahtumapaikka: Kenkäveron aitat ja pihapiiri

Tutustu myös näihin: