Omenapuun alla-näyttely

Hurmaavia siirtolapuutarhoja minikoossa


Tapahtumapäivät: 01.12.2020 - 05.04.2021

Tapahtumapaikka: Myymälä

Hurmaavia siirtolapuutarhoja minikoossa

Omenapuun alla- näyttely 12.10.- 5.4.2021

Jyväskyläläinen nukkekotikerho Nukkis-Ystävät juhlistaa kymmenvuotista taivaltaan miniatyyrien maailmassa upottamalla kätensä multaan – pienessä mittakaavassa. Omenapuun alla -juhlanäyttelyyn rakentuu lumoava minimittainen siirtolapuutarha, jonka palstoilla näkyy niin nukkekotiharrastuksen kuin elämänkin moniulotteisuus. 

Kun noin viidentoista nukkekodeista innostuneen harrastajaryhmä Nukkis-Ystävät kokoontui ensi kertaa vuonna 2010, tehtiin ensitapaamisessa kukkia nukkekotiin. Sen jälkeen uusi kerhovuosi on ollut aina tapana aloittaa kukkasin. Nyt kun ryhmä viettää kymmenettä toimintavuottaan, oli puutarha luonteva aihe yhteiselle tekemiselle – olihan niitä kukkia jo syntynyt siinä määrin.

Nukkekotiharrastus on kuin elämä itse: jokainen koti on omanlaisensa, kaikenlaiset tarinat ovat mahdollisia ja lähtökohtia on monia. Nukkekotien harrastajat ovat pääasiassa aikuisia ja nukkekodit tarkoitettu ennemmin katseltaviksi kuin leikittäviksi – vaikka lapsiakin harrastajina toki on. Kokonaisten talojen lisäksi nukkekoti-ihmisten työpöydillä syntyy yhden huoneen kattavia pienoishuoneita ja muita pienempiä projekteja. Nukkekotikerhoissa voidaan tehdä yhdessä omia juttuja, askarrella teeman mukaan tai valmistaa vaikka yhteinen näyttely. Samalla tulevat jaetuksi niin sanotun 1:1 -elämän ilot ja surut.

Omenapuun alla näyttelyyn pääset tutustumaan Kenkäveron myymälän aukioloaikoina ma-pe 10-18, la 10-16, su 10-18. 

Tapahtumapäivät: 01.12.2020 - 05.04.2021

Tapahtumapaikka: Myymälä

Tutustu myös näihin: