Avajaiset Joulupukin piilopirtillä 24.11.2018

Joulupukin Piilopirtin uusi tekemispaja avautuu Kenkäverossa lauantaina 24.11.2018 klo 11

Joulupukki viettää kesälomaansa Kenkäverossa Mikkelissä. Piilopirtillä hän hoitaa puutarhaa, käy kalastamassa, syö hyvää ruokaa (välillä liikaakin) ja istuskelee pappilan puutarhassa jutustelemassa tonttujen kanssa. Onpa joku nähnyt pukin Tornimäellä laskettelemassakin, mikä on sikäli outoa että kesällä ei ole lunta. Joulupukki puuhastelee myös mielellään käsitöiden parissa, koska se kuulemma saa hänet hyvälle tuulelle.

Tekemispaja, jossa joulupukin apulaiset ohjaavat työpajoja, avautuvat nyt yleisölle. Joulupukki saapuu kesken joulukiireiden Mikkeliin avaamaan pajan. Avajaisissa joulupukki leikkaa nauhan klo 11, jonka jälkeen lapsivieraille on joulupukin suunnittelemaa tarjoilua. 

Jatkossa ryhmät voivat ennakkotilauksesta tulla tekemään pukin suosikkijuttuja;

Pajassa voi tehdä joulupukin rakastamia perinteisiä lankatonttuja. Hän tekee niitä ympäri vuoden. Lankatonttu tehdään paikallisen Hiirolan villakehräämön suomenlampaan villasta. 

Joulupukin ehdoton suosikki kesällä on hänen oma yrttipesto, johon hän kerää kasvatettuja ja villiyrttejä Kenkäveron puutarhasta. Joulupukki suosittelee pestoa myös ryhmävieraille. Apulainen kertoo, että mitä yrttejä voi poimia. Poiminnan jälkeen kokoonnutaan tekemispajaan valmistamaan yrttisaalista pestoa ja jokainen osallistuja saa oman pestonsa purkkiin mukaan.

Joulupukki tekee itse mato-onkensa. Sillä tärppää kuulemma parhaiten. Kenkäverossa vierailevat ryhmät voivat myös tehdä mato-ongen, kohon materiaalina on perinteinen tuohi. Tekemispajassa on valmiina ongen vapoja, jota voi lainata ja käydä Kenkäveron rannassa kokeilemassa, että nappaako Saimaalla.

Joulupukin piilopirtin tekemispaja on ryhmille avoinna ympäri vuoden tilauksesta. Ryhmän minimikoko on 6 henkilöä.

Lisätietoja avajaisista antaa mielellään markkinointipäällikkö Erja Mellblom, erja.mellblom@kenkavero.fi, puh. 0440 162 228.
Varaukset ja tiedustelut: Kenkäveron myyntipalvelu, puh. 0440 162 270, myyntipalvelu@kenkavero.fi